Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Begin je dag met een superfood boost met dit Chiazaad pudding recept met granola
Begin je dag met een superfood boost met dit Chiazaad pudding recept met granola

Chiazaden zijn afkomstig uit Zuid-amerika en zijn bekend al s een superfood omdat in de zaden veel goede voedingsstoffen aanwezig zijn die ons lichaam dagelijks nodig heeft.

Per 28 gram chiazaden zijn er maar liefst 11 gram voedingsvezels, net als omega-3 vetzuren, calcium en talrijke eiwitten.

Ik heb dit recept ontwikkeld, vooral ook voor vegans. Het is laag in vet, superhoog in vezels en echt lekker.

Meng 100g frambozen(het mogen ook diepvriesframbozen zijn) met 150 ml amandelmelk, voeg 40g chiazaad toe en mix flink door in de blender . Laat alles daarna ten minsten 5 uren opstijven in de koelkast. Ik maak dit zelfs de avond voordien en laat het de hele nacht in de koelkast opstijven, nog beter. Ik heb hier nu amandelmelk gebruikt maar dit mag je gerust vervangen door kokosmelk of yoghurt. Optie: liever een beetje zoeter, doe wat suiker erbij de frambozen en amandelmelk.

Doe de opgesteven chiazaadpudding in een glas en werk af met Belinda’s Kitchen Veenbessen & Kokos Granola en wat bessen. Alstublieft, een zeer gezond ontbijt !

Belinda's Kitchen Granola kopen online webshopimage

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer