Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Wist je dat havervlokken één van de gezondste granensoort zijn?
Wist je dat havervlokken één van de gezondste granensoort zijn?

Iedereen weet dat granola een gezonde keus is voor het ontbijt ’s morgens, tenmiste als die granola laag is in vet en suiker, maar wat zijn nu eigenlijk de echte voordelen?

Granola is een bron van granen, en dan vooral van havervlokken. Granen zijn complexe koolhydraten, een basisvoeding, en een heel belangrijk onderdeel van een gezond ontbijt. In onze granola komen de havervlokken voor in zijn zuivere, natuurlijke vorm.

Havervlokken zijn een natuurlijke glutenvrije graansoort en een superbron van vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat havervlokken heel wat gunstige effecten hebben op onze gezondheid. Havervlokken helpen met gewichtsverlies en verlagen de bloeddruk wat het risico op hart- en vaartziektes heel erg doet dalen. Ze zijn tevens een krachtige bron van antioxidanten, inclusief avenanthramides, wat opnieuw helpt de bloeddruk te verlagen en een hele waslijst van andere voordelen met zich meebrengt.

Havervlokken zijn daarenboven ook een bron van oplosbare vezel, namelijk beta-glucan. Wetenschappelijk bewezen verlaagt beta-glucan zowel de cholesterolgehalte in ons bloed, zo helpen vezels dus ook tegen hart-en-vaatziekten, en boven op ook tegen darmkanker.

Kortom, ’s morgens een kom Belinda’s Kitchen Granola smaakt niet enkel lekker maar is ook echt wel goed voor je lichaam.

Belinda's Kitchen Granola online kopen in webshopimage

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer