Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Granola Kopen? 5 tips om gezonde granola te kopen
Granola Kopen? 5 tips om gezonde granola te kopen

De laatste tijd heeft commerciële granola heel wat slechte pers over zich gehad,  en terecht.   Velen zijn boordevol overbodige  suikers en vetten.

Granola zelf maken dan maar ? Dat kan maar hier moet je vooral opletten dat je jezelf geen caloriebom maakt want de ingrediënten om granola te maken, namelijk noten en zaden, zijn wel ontzettend gezond maar ook heel calorie-  en vetrijk.   Een extra handje noten erbij doen in je granola kan gemakkelijk 600 a 700 calorieën extra opleveren, goed voor de lijn is dit zeker niet.

Dus wat zijn de 5 Tips? Diëtisten hebben richtlijnen voor wat een gezonde granola is.   Diëtisten kijken niet enkel naar het suikergehalte maar ook naar de aanwezige  vetten (gezonde en ongezonde), vezels en calorieën.

Tip 1. De suikers in Granola
Bekijk goed het suikergehalte in de granola, die mag niet hoger zijn dan 6g suiker /100g.

Tip 2. De vetten in Granola
Er wordt momenteel heel wat gesproken en geschreven  over gezonde en ongezonde vetten, wat wil zeggen onverzadigde en verzadigde vetzuren.  Voor een gezond eetpatroon moeten wij proberen gezonde vetten te nuttigen i.p.v. ongezonde vetten,  wat natuurlijk ook weer niet betekent  dat wij  onbeperkt gezonde vetten mogen eten.  Gezonde vetten hebben een belangrijke functie bij de bescherming tegen hart –en vaatziekten,  maar wij moeten niet vergeten dat gezonde en ongezonde vetten hebben evenveel calorieën. Wat zeggen de diëtisten: aan granola mogen  weinig tot geen verzadigde vetten toegevoegd  worden, en van onverzadigde vetten zeker niet meer dan 14g onverzadigde vetten/100g hebben om gezond  genoemd te worden.

Tip 3. Calorieën in Granola
Het is heel simpel, je lichaam gebruikt een bepaald aantal calorieën per dag.   Als je meer calorieën eet dan je lichaam gebruikt, dan kom je bij. In een gezonde granola mag de verhouding in de granola niet hoger zijn dan 400kcal/100g.

Tip 4. Voedingsvezel in Granola
 Onmisbaar in ons dieet hebben voedingsvezels  heel wat gunstige effecten op onze gezondheid.  Granola kàn en moet een belangrijke bron zijn van voedingsvezels.   Volgens diëtisten  moeten er daarvoor minimum 6g vezels/100g  in je granola aanwezig zijn.

Tip 5. Granola combineren met vers fruit en melkproducten
Comboneer je granola  met een melkproduct zoals yoghurt, melk, witte kaas,… en vers fruit erbij en U verkrijgt een snel klaargemaakte gezond en evenwichtig ontbijt!   Het belangrijkste: zorg voor de juiste granola!

Belinda's Kitchen Granola kopen online in webshop
Gezonde ontbijtgranenimage

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer