Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Banana Bread met Divine Chocolate Granola
Banana Bread met Divine Chocolate Granola

Deze banaanbrood is heel eenvoudig te maken en een echt een hit met de kinderen. In dit recept heb ik de boter vervangen met olijfolie en yoghurt. Ik gebruik ook volkorenbloem voor wat meer voedingsvezels te hebben. 

Ingrediënten:
2 rijpe bananen
2 eieren
200ml volle ongesuikerde natuur yoghurt
125ml olijfolie
150g Belinda's Kitchen Divine Chocolate Granola (Granola kopen in webshop)
225g volkorenbloem
170g licht bruin suiker
1/2 theelepel fleur de sel
1 1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel bicarbonaat

Werkwijs
Verwarm de oven voor op 170°, en vet een cake vorm in een bestrooi met bloem.
Pletter de bananen in een keukenrobot, voeg de eieren, éen per éen erbij. Daarna voeg de yoghurt en olijfolie erbij en traag laten mixen voor enkele seconden. In een aparte kom meng alle droog ingredienten onder elkaar. Voeg de droog ingrediënten in de keukenrobot en laat alles traag mixen, maar niet te lang laten mixen. Giet de cake mix in de  cakevorm en zet in de oven. 

Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen.image

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer