Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Is je granola een dikmaker?  Doe de test.
Is je granola een dikmaker? Doe de test.

Granola’s zouden moeten gezond zijn maar jammer genoeg bevatten de meeste veel te veel suikers en vetten. Zelfs als je je eigen granola maakt voltstaat het niet zomaar eventjes enkele gezonde ingrediënten samen te rapen en te bakken. Alle noten, zaden en vlokken bevatten immers vetten, meestal wel goede plantaardige vetten, maar soms ook wat onverzadigde vetten, en dus toch nog steeds allemaal vetten, m.a.w. de keuzes en onderlinge verhoudingen van de ingrediënten zijn heel belangrijk. En dit kun je enkel optimaliseren met behulp van een ervaren diëtiste., Vergeet immers ook niet dat het meerendeel van gedroogd fruit heel wat verborgen suikers bevat.

Diëtisten hebben regels waaraan een ontbijtgranenmix, granola dus moet voldoen om als gezond bestempeld te worden. Let zeker op volgende voedingswaarden bij aankoop van je granola.

  • Calorieën moeten minder zijn dan 400/100gram.
  • Weinig tot geen toegevoegde suikers
  • Weinig tot geen verzadigde vetten, en minder dan 14g onverzadigde vetten
  • Vezelinhoud moet boven de 6g/100gram zijn

Voldoet je aangekochte of zelf gemaakte granola niet aan deze waarden, dan is het zeker niet aangeraden om dit op regelmatige wijze te nuttigen. Voldoet ze wel, dan nuttig je heel bewust elke dag een supergezond onbijt.

Wij hebben heel wat werk gehad om alle granola’s van Belinda’s Kitchen effectief gezond te maken, maar het is ons wel gelukt. De voedingswaarden zitten heel erg goed in alle Granola’s van Belinda’s Kitchen, en onze nutritonele topper, Belinda’s Kitchen Healthy Freak Granola wordt zelfs aangeraden door diëtisten aan mensen met suikerziekte. Overtuig Uzelf, doe de test, kijk en vergelijk en kom bij de steeds groter wordende groep die onze granola’s bewust uitkiezen, en dit zowel op basis van smaak als op basis van gezondheid!

Belinda's Kitchen Granola kan je kopen online in onze webshopimage

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer