Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Wat zijn de lekkerste manieren om granola te eten?
Wat zijn de lekkerste manieren om granola te eten?

Men vraagt mij heel dikwijls: hoe eet men granola, moet je granola altijd met yoghurt eten, …? Dit doe mij eraan denken dat nog veel mensen niet goed weten hoe zij granola kunnen eten. Granola is echt wel lekker en kan supergezond zijn als het tenminste laag in vet en suikers is, zoals Belinda’s Kitchen Granola. Dus heb ik eens goed nagedacht en ziehier mijn favoriete granolabereidingen:

Nummer 1 op de lijst is natuurlijk met wat vers fruit en een goede kwaliteitsvolle natuur yoghurt. Gebruik bij voorkeur seizoensfruit maar wat ook heel gemakkelijk is zijn diepvries bessen, frambozen, aardbeien of bosvruchten. Vooral diepvriesbessen zijn altijd handig om in huis te hebben. Haal de nodige hoeveelheid bessen uit de diepvries de avond voordien en laat ontdooien in de koelkast, doe er ’s morgens wat yoghurt en een aantal lepels Belinda’s Kitchen Granola erbij en klaar! Simpel maar o zo lekker.

Nummer 2 is Granola met home-made appelmoes. Echt superlekker en een aanrader als je een paar kilo’s kwijt wil. Neem een paar appels en snij ze in stukken, zelf voorzie ik ook altijd meteen wat extra voor de volgende dag. Doe wat kaneel en vanille erbij en laat rustig opstoven in een pot of in de microgolf. Eet de appelmoes warm met een paar eetlepels granola er bovenop. Dit is een topper met Belinda’s Kitchen Healthy Freak Granola want zo krijg je een super calorie-arm en heerlijk ontbijt zonder toegevoegde suikers of vetstoffen.

Nummer 3 op de lijst is wat ik noem mijn ‘Over night Breakfast’. Neem een paar eetlepels granola en doe 150ml melk erbij, dek af en zet ’s avonds in de koelkast. ’S Morgens heb je een lekker, smeuïg granola ontbijt. Werk indien gewenst af met wat vers fruit.

Nummer 4 is voor ‘people on the go’. Heb je geen tijd om ‘s morgens deftig te ontbijten maar wil je wel iets gezond eten, probeer dan zeker eens onze Granola Bites. Wij hebben deze granola ontbijtkoekjes ontwikkeld op vraag van onze klanten. Deze Granola bites zijn heel rijk aan vezels maar laag in suikers en vetten. Gemakkelijk, lekker en tevens ook super als een gezond tussendoortje.

Nummer 5 is mijn winteropkikker. Neem je favoriete Belinda’s Kitchen Granola en doe er wat opgewarmde melk erbij. De kruiden in de granola’s komen lekker vrij en geven een heerlijk aroma af.

Nummer 6 is meer een gezonde snoep maar kan ook als ontbijt ‘on the go’. Dit recept lijkt wat moeilijk maar geloof mij, het is echt simpel. Neem 2 eetlepels honing, 4 eetlepels notenboter (te verkrijgen in de biowinkel), 2 tassen granola en 3 eetlepels melk of melk alternatief. Meng alles goed door elkaar en rol op in bolletjes van ongeveer 3 cm. Laten opstijven in de frigo. Bij ons thuis zijn deze granolabolletjes altijd heel snel op!

Dit zijn slechts enkele van heel vele manieren om granola te eten, volgende keer meer. Alle recepten met melk of yoghurt kan je vervangen door melkalternatieven zoals soya-, kokos- of amandelmelk. Vergeet ook niet te variëren in je keuze van fruit!

Belinda's Kitchen Granola online kopen in webshopimage

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer