Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Back to school ! Gezonde snacks met granola  dat de kindjes ook kan van  smullen
Back to school ! Gezonde snacks met granola dat de kindjes ook kan van smullen

Een stuk fruit is altijd een gezonde snack voor in de brooddoos maar onze kinderen eten ook graag koekjes. De meestal koekjes, en vooral de koekjes gericht naar onze kinderen hebben echt geen nutrionale meerwaarde, een bom vol met sneller suikers die laat onze kindjes achteraf moe, prikkelbaar, en moeilijk om te concentreren.

Probeer eens deze granola koekjes vanuit mijn keuken. Ik heb deze koekjes taalloze keren gemaakt voor mijn kinderen, en met grote succes. De Granola koekjes zijn niet enkel lekker maar vol met belangrijke voedingsvezels, iets waar de meeste kinderen te kort aan hebben.

Granola Chocolade Koekjes

250g Belinda’s Kitchen Seriously Nutty Granola, of Veenbessen & Kokos (Granola kopen in webshop)

125g zachte boter

125g rietsuiker

125g volkorenbloem

2 eieren

60gram fondant chocolade in stukken

Verwarm de oven op 170°C. Laat je keukenrobot traag draaien met een K klopper. Draai eventjes de boter, voeg de suiker toe, dan de 2 eieren, de granola, de chocolade en op het laatst de bloem. Laat alles goed mengen op een traag tempo, maar niet te lang. Om de koekjes op een bakplaat te leggen vind ik een ijsschepper de gemakkelijkste manier. Schep hoopjes van het mengsel, ongeveer 3cm op een met bakpapier beklede plat. Laat wat plaats tussen voor het groeien in de oven. Bak in de oven voor ongeveer 12 minuten. Deze koekjes bewaren gemakkelijk voor ongeveer een week in een goed afgesloten doos.image

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer