Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Back to school ! Gezonde snacks met granola  dat de kindjes ook kan van  smullen
Back to school ! Gezonde snacks met granola dat de kindjes ook kan van smullen

Een stuk fruit is altijd een gezonde snack voor in de brooddoos maar onze kinderen eten ook graag koekjes. De meestal koekjes, en vooral de koekjes gericht naar onze kinderen hebben echt geen nutrionale meerwaarde, een bom vol met sneller suikers die laat onze kindjes achteraf moe, prikkelbaar, en moeilijk om te concentreren.

Probeer eens deze granola koekjes vanuit mijn keuken. Ik heb deze koekjes taalloze keren gemaakt voor mijn kinderen, en met grote succes. De Granola koekjes zijn niet enkel lekker maar vol met belangrijke voedingsvezels, iets waar de meeste kinderen te kort aan hebben.

Granola Chocolade Koekjes

250g Belinda’s Kitchen Seriously Nutty Granola, of Veenbessen & Kokos (Granola kopen in webshop)

125g zachte boter

125g rietsuiker

125g volkorenbloem

2 eieren

60gram fondant chocolade in stukken

Verwarm de oven op 170°C. Laat je keukenrobot traag draaien met een K klopper. Draai eventjes de boter, voeg de suiker toe, dan de 2 eieren, de granola, de chocolade en op het laatst de bloem. Laat alles goed mengen op een traag tempo, maar niet te lang. Om de koekjes op een bakplaat te leggen vind ik een ijsschepper de gemakkelijkste manier. Schep hoopjes van het mengsel, ongeveer 3cm op een met bakpapier beklede plat. Laat wat plaats tussen voor het groeien in de oven. Bak in de oven voor ongeveer 12 minuten. Deze koekjes bewaren gemakkelijk voor ongeveer een week in een goed afgesloten doos.Hoe hou je je bloedsuikerspiegel stabiel ?
Hoe hou je je bloedsuikerspiegel stabiel ?

We horen de laatste tijd veel over snelle suikers, trage suikers, een stabiele suikerspiegel, maar wat betekend dit allemaal en waarom is het zo belangrijk voor onze gezondheid?

Bloedsuikerspiegel is een maat voor de hoeveelheid suiker in ons bloed. De bloedsuikerspiegel schommelt overdag, en hangt af van wat wij eten en hoeveel we bewegen. Het is van groot belang voor onze gezondheid om je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden , namelijk om pieken en dalen te vermijden. Door veel voorbereide voeding en voeding vol met geraffineerde suiker( snelle suikers) te eten gaat je bloedsuikerspiegel snel pieken. Als de suikers in ons bloed pieken, maakt ons lichaam een hoge productie van insuline aan en extra lichaamsvet, iets wat niemand wil. Maar nog belangrijker, deze suikerpieken zijn zeer slecht voor onze nieren, hart en zenuwen, en kan ook leiden tot suikerziekte.

Wij hebben een heel nauwe samenwerking met een diëtiste om onze granola’s zo gezond mogelijk te maken, laag in vet, laag in suiker en hoog in vezels. Deze samenwerking levert prachtige resultateen op, vooral dan in onze nutritionele topper, Belinda’s Kitchen Healthy Freak Granola. Deze granola eten met wat bessen en magere yoghurt heeft geen invloed op je bloedsuiker wat wil zeggen, geen pieken of dalen in je bloedsuikerspiegel!

Belinda's Kitchen Granola kopen onlineChia Pudding met Granola, Kokos en Citroengras
Chia Pudding met Granola, Kokos en Citroengras

Ingrediënten:
2 tassen kokosmelk
6 eetlepels chiazaden
citroengras gepletterd
1 theelepel kokosbloemsuiker
1 vanillestokje
40 gram Belinda's Kitchen Healthy Freak Granola (Granola kopen online)
1/2 mango in fijne blokjes gesneden

Neem een afsluitbare pot en giet de kokosmelk erin. Voeg de chiazaden en kokosbloemsuiker erbij en goed mengen. Neem een scherp mes en maak enkele sneetjes in de lengte van het citroengras. Neem nu het vanillestokje, snij doormidden in de lengte en haal de zaadjes eruit. Voeg het citroengras, vanillestokje en vanillezaadjes bij de kokosmelk. Sluit de pot af met een deksel en goed schudden. Laat ten minstens 5 uren opstijven in de koelkast.

Haal de kokosmelk mengsel uit de koelkast, verwijder het citroengras het vanilestokje. Doe de deksel weer op en goed schudden. Giet in een kom en roer er de blokjes mango door. Werk af met Belinda’s Kitchen Healthy Freak GranolaBlauwe bessen Smoothie Bowl met Granola
Blauwe bessen Smoothie Bowl met Granola

Blauwe bessen zijn een echte superfood, vol antioxidanten die werken tegen het verouderingsproces, en ze zijn ook goed voor ons hart en bloedvatten. In dit recept hebt ik nog heel veel vezels toegevoegd met Belinda's Kitchen Granola en wat chiazaden erbij als afwerking van de smoothie bowl, 
Ingrediënten:
1 grote handvol blauwe bessen, houd wat over voor een mooie afwerking
1 banaan
1 klein potje volle yoghurt zonder suiker
50ml amandelmelk
Chiazaden 1 eetlepel
Belinda's Kitchen Seriously Nutty Granola (Granola kopen in webshop)

Zet blauwebessen, banaan in stukjes, yoghurt en melk in blender en mixen. Giet in een kom en werk af met chiazaden en Belinda's Kitchen Seriously Nutty GranolaBegin je dag met een superfood boost met dit Chiazaad pudding recept met granola
Begin je dag met een superfood boost met dit Chiazaad pudding recept met granola

Chiazaden zijn afkomstig uit Zuid-amerika en zijn bekend al s een superfood omdat in de zaden veel goede voedingsstoffen aanwezig zijn die ons lichaam dagelijks nodig heeft.

Per 28 gram chiazaden zijn er maar liefst 11 gram voedingsvezels, net als omega-3 vetzuren, calcium en talrijke eiwitten.

Ik heb dit recept ontwikkeld, vooral ook voor vegans. Het is laag in vet, superhoog in vezels en echt lekker.

Meng 100g frambozen(het mogen ook diepvriesframbozen zijn) met 150 ml amandelmelk, voeg 40g chiazaad toe en mix flink door in de blender . Laat alles daarna ten minsten 5 uren opstijven in de koelkast. Ik maak dit zelfs de avond voordien en laat het de hele nacht in de koelkast opstijven, nog beter. Ik heb hier nu amandelmelk gebruikt maar dit mag je gerust vervangen door kokosmelk of yoghurt. Optie: liever een beetje zoeter, doe wat suiker erbij de frambozen en amandelmelk.

Doe de opgesteven chiazaadpudding in een glas en werk af met Belinda’s Kitchen Veenbessen & Kokos Granola en wat bessen. Alstublieft, een zeer gezond ontbijt !

Belinda's Kitchen Granola kopen online webshopimage

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer