Background Image

Belinda's Boeken

image

Belinda's Italiaans bakboek

• Van pizza tot panettone •
Belinda Macdonald
Lauwwarme, heerlijk geurende foccacia, knapperig en mals tegelijk, luchtige biscotti voor bij een espresso, de perfecte pizzabodem... Wie Belinda’s Italiaans Bakboek in huis haalt, hoeft voor zulke lekkernijen niet meer de deur uit.

Met meer dan 60 recepten schotelt Belinda MacDonald overheerlijke focaccia, schiacciata, pinsa Romana, grissini en pizza’s met verschillende soorten deeg en afgewerkt met unieke seizoensgebonden toppings voor. Met een ruime keuze aan authentieke dolci en biscotti als toetje zoals amarettikoekjes en panettone, tutti fatti in casa.

In haar boek werkt Belinda voornamelijk met lievito madre – de Italiaanse versie van zuurdesem – en legt ze uit waarom dit gezond is, hoe je het maakt, hoe je ermee werkt en het onderhoudt. Maar je kunt haar recepten ook gewoon met droge gist maken als het even snel moet gaan. Ze vertelt met welke bloemsoorten de echte Italiaanse pizza’s en het knapperige brood gebakken worden en wat er nu zo specifiek is aan Italiaans gebak.

image

Belinda's Homemade Cookies

• The Australian Chef •
Belinda Macdonald
De smaak van thuis... en van de wereld.
Van Peru tot de outback, of dichterbij Italië: koekjes zijn universeel. The Australian Chef BelindaMacDonald die voor de liefde naar België kwam, sprokkelde tijdens haar reizen evenveel recepten als verhalen. Omdat een koekje nooit zomaar een koekje is, maar een herinnering, troost, of een cadeautje aan jezelf op een doordeweekse dag.

In Belinda's Homemade Cookies vind je recepten voor meer dan 66 koekjes en plaatkoeken: van haar eigen havermoutkoekjes tot smeuïge brownies en zalige lamingtons.

Het resultaat is een boek vol verrassende recepten, inclusief gezonde suiker- en glutenarme varianten. De auteur vertelt met passie en humor waar ze de recepten ontdekte en hoe ze deze verder ontwikkelde. Een perfect cadeau voor wie houdt van de heerlijke geur van versgebakken koekjes.- en laten we eerlijk zijn: wie is dat niet?