Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Gezond eten tijdens de Corona Crisis
Gezond eten tijdens de Corona Crisis

Dat wij nu in moeilijke tijden zitten is een feit maar wij moeten allemaal proberen er het beste van te maken. Probeer elke dag toch een wandeling te maken, met social distancing natuurlijk. Zoek op  YouTube of andere media sport om thuis actief te blijven , of misschien heeft u wel tijd om een nieuwe hobby te vinden.
 
Ik maak elke dag een verse groentesoep om te zorgen dat mijn hele gezin een goede portie vitaminen binnen krijgt. Om de groetensoep wat op te pimpen, voeg ik een lepel van Belinda’s Kitchen Granola bovenop. Alle granola’s van Belinda’s Kitchen zijn laag in suikers, dus uiterst geschikt om uw soep of slaatje een gezonde toets te geven . Hieronder een gemakkelijk en snel recept om elke dag af te wisselen met andere groenten en granola’s.
 
Ingrediënten:
500g groenten in stukken gesneden (vers of dieprvries)
1 blokje vetarm kippenboullion in 1 liter water mixen
2 ajuinen in stukjes gesneden
1 teentje knoflook gepletterd
Theelepel olijfolie
 
Methode
In een kookpot stoof de ajuin en knoflook aan in de olijfolie op een laag vuurtje. De ajuin en knoflook mogen niet kleuren. Voeg de groenten toe en laat efkes aanstoven.
Voeg de boullion toe en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen tot alle mooi gaar is.
Neem de soep van het vuur en mix met een stafmixer. Kruid af met wat peper en wat extra zout indien nodig.
 
Om te serveren giet de soep in kommen en op het laatste minuut bestrooi Belinda’s Kitchen Granola erop.
 
Eet smakelijk!
 Zo val je gemakkelijk af met dit ontbijt!
Zo val je gemakkelijk af met dit ontbijt!

Ik heb deze tip jaren geleden gekregen van een personal trainer. Als je een paar kilo’s wil verliezen vervang je het gewone ontbijt met dit eenvoudige recept.
Dit recept staat voor één portie maar je kan gerust een grotere hoeveelheid maken en in de koelkast bewaren om telkens elke ochtend weer op te warmen.
Ingrediënten:
Appelmoes
2 stoofappels
Snuifje kaneel
½ tas water
Granola van Belinda’s Kitchen
40g van je favoriete granola. Kies uit:
Belinda's Kitchen Seriously Nutty Granola
Belinda's Kitchen Healthy Freak Granola
Belinda's Kitchen Veenbessen Kokos Granola
Belinda's Kitchen Abrikozen Rozijnen Granola
Belinda's Kitchen Divine Chocolate
 
Methode
Snij de appels in stukken, voeg  kaneel en water toe. Dek af met plastiekfolie en plaats in de microgolf voor 3 minuten. Je kan ook alles aan het  koken zetten in een pan met deksel.
Eens de appels zacht zijn, pletter  ze met een vork en doe ze  in een ontibijtkom. Werk af met 40g van Belinda’s Kitchen Granola
 
 Suikervrij Afslankrecept
Suikervrij Afslankrecept


Dit caloriearm afslank ontbijtrecept is snel en gemakkelijk om klaar te maken. Met de ochtendkou voor de deur eet ik graag iets warms ’s morgens. 

Ingrediënten:
1 stoofappel
1 potje Griekse yoghurt
3 eetlepels Belinda’s Kitchen Healthy Freak Granola
 
Neem een porselein ontbijtkom en snij de appel in stukjes. Voeg een klein beetje water toe en dek af met plastiekfolie. Microgolf voor 3 minuten.
Verwijder voorzichtig de plastiekfolie van de kom. Voeg de yoghurt toe en werk af met Belinda’s Kitchen Healthy Freak Granola
 Hoeveel gezonde vetten mag je eten per dag?
Hoeveel gezonde vetten mag je eten per dag?

Wij horen momenteel heel veel  over  gezonde  en ongezonde vetten, wat feitelijk neer komt op  onverzadigde en verzadigde vetzuren, maar hoeveel mogen wij daar nu eigenlijk dagelijks  van eten?

In principe zou de inname van ongezonde vetten nul moeten zijn, maar dit zou niet echt realistisch zijn in een gewone eetpatroon dus wij moeten proberen de ongezonde vetten zo veel mogelijk te beperken. Maar wat met  gezonde vetten, hoeveel mogen wij daar van eten per dag?

Van de totale energie, dat wil zeggen calorieën die men op een dag moet opnemen, mag tussen de  30% tot 40% van vetten komen. Die dagelijks hoeveelheid calorieën dat een mens nodig heeft hangt vooral van af je geslacht, leeftijd en activiteit. Dus met een beetje wiskunde en wetende dat 1 gram vet 9 kcal heeft, kunnen wij eenvoudig berekenen hoeveel grammen vet wij mogen eten.

Bijvoorbeeld, als iemand behoefte heeft aan 2000 kcal per dag, zou die persoon  66g tot  88g vetten mogen innemen per dag. Maar voor iemand die wil gezond afvallen, mag de inname vetten ( liefst gezonde) niet meer dan 30% zijn, dus bij een inname van 2000kcal per dag, niet meer dan 66g gezonde vetten.

Om dagelijks de juiste hoeveelheid gezonde vetten in je dieet te ver krijgen eet je bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk met vers fruit en groeten, gezonde olies zoals olijfolie, zonnebloempit enz, en ook noten en zaden. Een gemakkelijke manier om een portie gezonde vetten te eten is om de dag te beginnen met een granola ontbijt. Maar hier moet je ook opletten en zorgen dat je granola niet enkel suikerarm is, maar ook dat de gezonde vetten niet te hoog zijn. Zorg zeker dat het vetgehalte van je granola niet meer is dan 18g/100g en het aantal calorieën niet meer  dan 400kcal/100gram.
 
Belinda’s Kitchen Granola’s zijn vakkundige uitgewerkt met onze huisdiëtiste en zijn allemaal suiker-, calorie- en vetarm.
 Persbericht
Persbericht

Toen Belinda MacDonald 15 jaar geleden voor de liefde Australië inruilde voor België, waren er toch een paar zaken die ze miste. Zon. Ruimte. De laid back attitude. En Granola.
“Als ik in de winkels de etiketten van de granola las, viel me op hoeveel suikers en vetten daarin zaten. Dat kon en moest anders en beter, wist ik”.
Toen ze zich helemaal thuis voelde, de twee zonen wat groter waren en ze het Nederlands onder de knie had bereidde ze haar eigen granola. Zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen, laag in suikers en vetten omdat ze samen werkte met een diëtiste is haar granola geen suiker- of caloriebom zoals vele.
Ondertussen heeft ze haar assortiment ook uitgebreid met haverkoekjes en zit ze barstens vol plannen voor nieuwe producten. Omdat gezond eten voor haar geen hype is, maar een evidentie. En omdat ze bewijst dat je niet op smaak hoeft in te boeten.
 
Belinda MacDonald, chef & creator Belinda’s Kitchen
www.belindaskitchen.be
facebook: @belindaskitchenbelgie
 image

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer