Background Image

Inspired by Belinda's Kitchen

Suikervrij Afslankrecept
Suikervrij Afslankrecept


Dit caloriearm afslank ontbijtrecept is snel en gemakkelijk om klaar te maken. Met de ochtendkou voor de deur eet ik graag iets warms ’s morgens. 

Ingrediënten:
1 stoofappel
1 potje Griekse yoghurt
3 eetlepels Belinda’s Kitchen Healthy Freak Granola
 
Neem een porselein ontbijtkom en snij de appel in stukjes. Voeg een klein beetje water toe en dek af met plastiekfolie. Microgolf voor 3 minuten.
Verwijder voorzichtig de plastiekfolie van de kom. Voeg de yoghurt toe en werk af met Belinda’s Kitchen Healthy Freak Granola
 Hoeveel gezonde vetten mag je eten per dag?
Hoeveel gezonde vetten mag je eten per dag?

Wij horen momenteel heel veel  over  gezonde  en ongezonde vetten, wat feitelijk neer komt op  onverzadigde en verzadigde vetzuren, maar hoeveel mogen wij daar nu eigenlijk dagelijks  van eten?

In principe zou de inname van ongezonde vetten nul moeten zijn, maar dit zou niet echt realistisch zijn in een gewone eetpatroon dus wij moeten proberen de ongezonde vetten zo veel mogelijk te beperken. Maar wat met  gezonde vetten, hoeveel mogen wij daar van eten per dag?

Van de totale energie, dat wil zeggen calorieën die men op een dag moet opnemen, mag tussen de  30% tot 40% van vetten komen. Die dagelijks hoeveelheid calorieën dat een mens nodig heeft hangt vooral van af je geslacht, leeftijd en activiteit. Dus met een beetje wiskunde en wetende dat 1 gram vet 9 kcal heeft, kunnen wij eenvoudig berekenen hoeveel grammen vet wij mogen eten.

Bijvoorbeeld, als iemand behoefte heeft aan 2000 kcal per dag, zou die persoon  66g tot  88g vetten mogen innemen per dag. Maar voor iemand die wil gezond afvallen, mag de inname vetten ( liefst gezonde) niet meer dan 30% zijn, dus bij een inname van 2000kcal per dag, niet meer dan 66g gezonde vetten.

Om dagelijks de juiste hoeveelheid gezonde vetten in je dieet te ver krijgen eet je bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk met vers fruit en groeten, gezonde olies zoals olijfolie, zonnebloempit enz, en ook noten en zaden. Een gemakkelijke manier om een portie gezonde vetten te eten is om de dag te beginnen met een granola ontbijt. Maar hier moet je ook opletten en zorgen dat je granola niet enkel suikerarm is, maar ook dat de gezonde vetten niet te hoog zijn. Zorg zeker dat het vetgehalte van je granola niet meer is dan 18g/100g en het aantal calorieën niet meer  dan 400kcal/100gram.
 
Belinda’s Kitchen Granola’s zijn vakkundige uitgewerkt met onze huisdiëtiste en zijn allemaal suiker-, calorie- en vetarm.
 Persbericht
Persbericht

Toen Belinda MacDonald 15 jaar geleden voor de liefde Australië inruilde voor België, waren er toch een paar zaken die ze miste. Zon. Ruimte. De laid back attitude. En Granola.
“Als ik in de winkels de etiketten van de granola las, viel me op hoeveel suikers en vetten daarin zaten. Dat kon en moest anders en beter, wist ik”.
Toen ze zich helemaal thuis voelde, de twee zonen wat groter waren en ze het Nederlands onder de knie had bereidde ze haar eigen granola. Zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen, laag in suikers en vetten omdat ze samen werkte met een diëtiste is haar granola geen suiker- of caloriebom zoals vele.
Ondertussen heeft ze haar assortiment ook uitgebreid met haverkoekjes en zit ze barstens vol plannen voor nieuwe producten. Omdat gezond eten voor haar geen hype is, maar een evidentie. En omdat ze bewijst dat je niet op smaak hoeft in te boeten.
 
Belinda MacDonald, chef & creator Belinda’s Kitchen
www.belindaskitchen.be
facebook: @belindaskitchenbelgie
 Granola Kopen? 5 tips om gezonde granola te kopen
Granola Kopen? 5 tips om gezonde granola te kopen

De laatste tijd heeft commerciële granola heel wat slechte pers over zich gehad,  en terecht.   Velen zijn boordevol overbodige  suikers en vetten.

Granola zelf maken dan maar ? Dat kan maar hier moet je vooral opletten dat je jezelf geen caloriebom maakt want de ingrediënten om granola te maken, namelijk noten en zaden, zijn wel ontzettend gezond maar ook heel calorie-  en vetrijk.   Een extra handje noten erbij doen in je granola kan gemakkelijk 600 a 700 calorieën extra opleveren, goed voor de lijn is dit zeker niet.

Dus wat zijn de 5 Tips? Diëtisten hebben richtlijnen voor wat een gezonde granola is.   Diëtisten kijken niet enkel naar het suikergehalte maar ook naar de aanwezige  vetten (gezonde en ongezonde), vezels en calorieën.

Tip 1. De suikers in Granola
Bekijk goed het suikergehalte in de granola, die mag niet hoger zijn dan 6g suiker /100g.

Tip 2. De vetten in Granola
Er wordt momenteel heel wat gesproken en geschreven  over gezonde en ongezonde vetten, wat wil zeggen onverzadigde en verzadigde vetzuren.  Voor een gezond eetpatroon moeten wij proberen gezonde vetten te nuttigen i.p.v. ongezonde vetten,  wat natuurlijk ook weer niet betekent  dat wij  onbeperkt gezonde vetten mogen eten.  Gezonde vetten hebben een belangrijke functie bij de bescherming tegen hart –en vaatziekten,  maar wij moeten niet vergeten dat gezonde en ongezonde vetten hebben evenveel calorieën. Wat zeggen de diëtisten: aan granola mogen  weinig tot geen verzadigde vetten toegevoegd  worden, en van onverzadigde vetten zeker niet meer dan 14g onverzadigde vetten/100g hebben om gezond  genoemd te worden.

Tip 3. Calorieën in Granola
Het is heel simpel, je lichaam gebruikt een bepaald aantal calorieën per dag.   Als je meer calorieën eet dan je lichaam gebruikt, dan kom je bij. In een gezonde granola mag de verhouding in de granola niet hoger zijn dan 400kcal/100g.

Tip 4. Voedingsvezel in Granola
 Onmisbaar in ons dieet hebben voedingsvezels  heel wat gunstige effecten op onze gezondheid.  Granola kàn en moet een belangrijke bron zijn van voedingsvezels.   Volgens diëtisten  moeten er daarvoor minimum 6g vezels/100g  in je granola aanwezig zijn.

Tip 5. Granola combineren met vers fruit en melkproducten
Comboneer je granola  met een melkproduct zoals yoghurt, melk, witte kaas,… en vers fruit erbij en U verkrijgt een snel klaargemaakte gezond en evenwichtig ontbijt!   Het belangrijkste: zorg voor de juiste granola!

Belinda's Kitchen Granola kopen online in webshop
Gezonde ontbijtgranenGezonde Granola Pannenkoeken
Gezonde Granola Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd een hit met de kinderen en met dit gezonde recept kan je niet missen. Geen toegevoegde suikers of vetten en heel simpel en snel om klaar te maken.

Ingrediënten
500g bloem 
300g Belinda's Kitchen Granola
1 1/2 theelepel bakpoeder
500ml melk
125g volle natuur yoghurt
2 eieren
1 banaan fijn gesneden

Methode:

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Klop in een aparte kom de eieren, melk en yoghurt. Giet de melk mengsel bij de droge ingrediënten en goed mengen. Laat 1 uur opstijven.
 

  1. Doe een zonnebloempitolie in de pan en laat goed warm worden.

  2. Doe een schep van het deeg in de pan en begin onmiddellijk te draaien met de pan, zodanig dat het deeg mooi verdeeld is. Gebruik een spatel voor het draaien en snij de pannenkoek los langs de randen.

  3. Draai ze om. Laat kort verder bakken. Haal ze uit en bak verder de rest van het deeg. Vet regelmatig je pan in.

Werk af met yoghurt, fruit en honing 
 
Granola online kopen in webshopimage

“Het was een lang en boeiend proces maar na heel wat testen, proeven, analyses, voedingswaarden berekeningen, en opnieuw uitproberen, lanceerden we op 1 maart 2017 onze eerste producten: ”

4 wetenschappelijk geteste en uitgebalanceerde supergezonde granola’s, een primeur op de Belgische markt. Het onthaal was overweldigend, de interesse enorm, de voldoening voor ons harde werk navenant.

Lees meer